On-Ramp på CrossFit Svea

Vill du komma igång med CrossFit?
Du kan börja när du vill på Svea!
När som helst kan du börja gå på våra CF basic pass och medverka på On-rampen som hålls sista helgen varje månad. 

För mer info
headcoach@crossfitsvea.se


Då är vår Grundutbildning något för dig.


Vår populära grundutbildning, On-Ramp, vänder sig till dig som vill komma igång med CrossFit och effektivt lära dig grunderna. Programmet kommer att ge dig en grundlig väg in till din CrossFit-träning. Du får en inblick i både teori och praktik. Detta för att  för att öka effektiviteten och förståelsen för träningsformen. On-Rampen är obligatoriskt för alla våra medlemmar.

Det här är ett anpassat program som syftar till att avliva myten om att man måste vara ”elit-tränad” för att kunna träna CrossFit. Vi har idag en mycket bred medlemsbas med allt ifrån helt träningsovana personer till några av Sveriges mest vältränade. Träningsformen modifieras för att ge resultat och passa alla, oavsett nuvarande fysisk status.

Ordinarie pris 895kr, Student 795kr
Anmälan skickas till headcoach@crossfitsvea.se


Varför använder vi oss av engelska termer och uttryck?
CrossFit är ett öppet globalt community där man delar med sig av kunskap och erfarenheter världen över. Därför underlättar det att använda sig av samma termer. Om du till exempel vill googla någon övning som vi gjort på ett pass är det större sannolikhet att du får upp bra och relevanta träffar om du googlar på det engelska namnet istället för det svenska.

Det kan verka förvirrande till en början, men du har snabbt lärt dig det viktigaste. Förstår du inte någon term eller utryck på något pass. Fråga någon av coacherna. Vi har alla varit förvirrade till en början.

Vad behöver jag ta med mig till passet?
Kläder att träna i, komfortabla skor och en vattenflaska.

Har ni dusch och omklädningsrum?
Ja, vi har ett omklädningsrum för damer med två duschar och ett omklädningsrum för herrar med två duschar.

Jag kan inte vara med på hela onrampen.
Du kan ta igen de du missar genom att gå på det passet under nästa nybörjarprogram. Om det dröjer lång tid tills nästa program kan vi även se över det du missat med en av våra coacher.

Vad händer efter avslutat Nybörjarprogram?
Du är redo att köra på våra vanliga pass! Läs mer om de olika klasstyperna och vad som passar dig på vår 

Det är viktigt att du som nybörjare gradvis ökar på din träningsfrekvens och intensitet. Du måste själv hitta din nivå på träningen. Det viktigaste är kontinuitet och att du skapar dig goda träningsvanor som du håller över en lång tid (resten av livet!)

Prioritera ALLTID teknik före vikt och intensitet och lär dig att behärska övningarna grundligt. Detta minimerar skaderisken och gör din crossfitupplevelse mycket mer njutbar och hållbar över tid.

Vanliga förkortningar
WOD: Workout of the Day
Dagens pass kallas för WOD. Alltså allt det som dagens pass innehåller. Ofta en teknikdel, en styrkedel och en MetCon

Metcon: Metabolic conditioning
Ofta den avslutande delen av dagens WOD. Består ofta av en eller flera övningar som utförs på tid eller för antal repetitioner under relativt hög intensitet.

AMRAP: As Many Rounds/reps As Possible 
Ett pass som ska utföras ”så många varv/reps som möjligt” innebär att man har en given tid att arbeta på och ska under den tiden göra så många varv/reps som möjligt av en förutbestämd serie övningar.

BW: Body weight
Övning som görs med enbart kroppsvikt, eller procent av kroppsvikt.

“As Rx’d”
Betyder att du genomfört en WOD exakt enligt programmeringen utan att ha skalat eller modifierat vikter eller antal repetitioner. Det är väldigt krävande att utföra en WOD ”Rx´d” och det är mer vanligt att man skalar än kör "Rx"

Skala
Ändra övningen till en nivå som är anpassad efter individens förmåga. Fortfarande jobbar du med samma muskelgrupper och har som mål att klara det "Rx" inom snart framtid

RM: Rep Max
Ditt RM betyder den vikt du maximalt orkar lyfta för en viss övning. Till exempel 1RM knäböj betyder den maximala vikt du orkar lyfta en gång i ett knäböj. 5RM deadlift (marklyft) betyder den maximala vikten du orkar lyfta 5 gånger i ett marklyft.

Det är en stor fördel att hålla koll på sina ungefärliga vikter som man lyfter. Det underlättar då man på passet uppmanas göra ett visst antal repetitioner av en viss övning.

Vanliga förkortningar på övningar:
OHS: Overhead Squat
FSQ: Front Squat
HSPU: Handstand Push-Up
T2B: Toes To Bar
K2E: Knees To Elbows
PP: Push Press
PJ: Push Jerk
SJ: Split Jerk
BJ: Box Jump
DU: Double Under (Hopprep)
SU: Single under