Master regionals 2017

Chris Spealler Chris Spealler
Del två i kvalet till Games pågår denna helg för alla masters och teens. De som placerade sig i top 200 i sin klass har fyra dagar på (torsdag till måndag) sig att göra fyra wods. När allt är klart så går 20 kvinnor och 20 män från varje grupp vidare till finalen i Madison, CrossFit Games 2017.

I motsats till 18-35 åringarna som alla åker till regions finaler görs dessa woddar i respektive box, precis som under open. Det görs med domare och varenda wod bör spelas in så att den kan skickas till CrossFit HQ för eventuell granskning. Alla som går vidare till Games blir tvungna att skicka in minst en, kanske två av sina workouts för granskning.
De med minst poäng går vidare och här fungerar det på samma sätt som i open, din placering avgör hur många poäng du får. Alla har en startpoäng som är din placering från open. Så har du en placering över 100 från din mastergrupp i open så blir det extremt svårt att ta sig vidare till games. Brytpunkten brukar ligga runt 50 sträcket.

Svenskar i kvalet
För svensk del har vi några stycken med chans att ta sig vidare här. Vi har Filippa Ferm i teens 16-17 som varit med på games två år i rad. I 35-39 gruppen har vi David Santa Cruz Borgstrand som har chans att ta sig till games både genom masterkval och med sitt lag Fabriken senare i regionals. I 35-39 gruppen har vi även Helena Falk från Solid som har stora möjligheter att gå vidare.
I 40-44 har vi två stycken herrar, Joacim Bengtsson och Peter Andersson som båda ligger i top 30. Bra chanser för dessa herrar.
I 45-49 har vi Jessica Clevenvik som varit på games två gånger redan. För herrarna, Eirik Solen
I 60+ finns Pia Gund som placerade sig på 5:e plats i games förra året.
Dessa atleter är de med störst chans att ta sig vidare, sen finns det såklart några till som kan överraska.

Internationella atleter
På den internationella scenen har det blivit lite roligare i och med 35-39 gruppen då flera legendarer inom CrossFit just passerat 35 sträcket. Chris Spealler med 7 framträdanden i games, Kyle Kasperbauer med 3, Neal Maddox med 4, Nuno costa med 4. Kyle och Maddox har även kvalificerat sig till sina respektive regionals, och Spealler och Nuno är precis utanför 20 gränsen i sina.

För damerna är det om än ännu mer spännande då Samantha Brigg nu befinner sig i denna grupp! Hon har varit med i 6 games och vann även 2013. Hon vann även den europeiska regionen så hon kommer såklart även ställa upp i regionals senare. Detsamma gäller Rebecca Voigt som varit med på games 9 gånger nu, hon missade första games 2007, helt sjukt bra att hålla och utveckla sin form under så lång tid på en så hög nivå.
 
Så det blir en spännande helg för alla teens och masters!
Event 1
For time:
100 dumbbell snatches, 50 lb. 
80-calorie row
60 burpees
40 muscle-ups
Time cap: 20 minutes

Event 2
Beginning on a 4-minute clock, complete as many reps as possible of:
    25 toes-to-bars
    50 double-unders
    15 squat cleans, 135 lb.
If completed before 4 minutes, add 4 minutes to the clock and proceed to:
    25 toes-to-bars
    50 double-unders
    13 squat cleans, 185 lb.
If completed before 8 minutes, add 4 minutes to the clock and proceed to:
    25 toes-to-bars
    50 double-unders
    11 squat cleans, 225 lb.
If completed before 12 minutes, add 4 minutes to the clock and proceed to:
    25 toes-to-bars
    50 double-unders
    9 squat cleans, 275 lb.
If completed before 16 minutes, add 4 minutes to the clock and proceed to:
    25 toes-to-bars
    50 double-unders
    7 squat cleans, 315 lb.
Stop at 20 minutes.

Event 3
21-15-9 reps for time of:
Shoulder-to-overheads, 135 lb. 
Chest-to-bar pull-ups

Event 4
2 rounds for time:
10 deadlifts, 315 lb.
20 deficit handstand push-ups, 4.5-in. deficit
30 front squats, 95 lb. 
 
 
Mer info hittar ni här:
https://games.crossfit.com/workouts/qualifier/2017

/Martin
 

Kommentera gärna: