17.1

CrossFit Open 17.1 is in the books!

Det var riktigt coolt att se alla super-prestationer på Svea i helgen, vilket tryck och vilken stämning! 57 atleter gav allt under fredag och lördag! Vi är den största boxen i halland och en av de större i sverige med så många deltagande atleter! Grymt!

Som box ligger vi efter första woden på 15:e plats av 41 tävlande boxar i sverige, 97:a av 500 i Europa och 546:a av 4000 i världen! Riktigt bra start!

På herrsidan gav Felix Lundqvist en utmärkande prestation! Felix placerade sig 29:a i sverige av över 2000, 312:a av 35 000 i Europa och 1381:a av över 180 000 tävlande herrar! Enormt bra! Stort grattis till den prestationen! Felix blev klubbmästare förra året i open tätt följd av mig. Gött att jag fick med det också :)

På damsidan utmärkte sig två personer, det skiljde endast 5 sekunder mellan nummer ett och två, Sylwia Valleberger och Sanna Granström! Sylwia har år efter år visat styrka i open och har blivit klubbmästare 3 gånger i rad!

Tävlingen fortsätter fyra helger till. Det kommer bli otroligt roligt att följa alla under open! Jag är otroligt stolt över alla er som är med och tävlar, jag vet att det är pirrigt och nervöst men känslan efter varje workout gör det värt det :) Det spelar ingen roll om det är skalat eller Rx bara man ger allt, och det gör ni verkligen!

/Headcoach Martin

Open, vad är det?
För den oinvigde kommer här en kort förklaring. CrossFit Open är kvalet till vårt VM som heter games, CrosssFit Games. Alla som vill får delta i kvalet som pågår under fem veckor med en ny workout varje fredag som måste göras och registreras innan påföljande måndag. Workouten görs i respektive crossfit box med en domare till varje atlet. I år deltar över 180 000 män och 140 000 kvinnor världen över. Man tävlar individuellt och i team. Alla kör samma workout men det finns två varianter av den, en ”Rx” som är den svårare varianten och en ”skalad” som i regel är samma övningar men tex med lägre vikt eller något enklare övning.

Kommentera gärna: